Blogy

Podporte svoj výkon zdravým sebavedomím

28. septembra 2022
Karin VravkováAutor článku & Member of Headformers
bool(false)

Keď sa športovci cítia sebavedomí, dokážu ľahšie premeniť športový potenciál na vynikajúci výkon. Naopak, keď sa cítia neistí sami sebou, ich výkon môže ovplyvniť aj malý neúspech alebo menšia prekážka.

 

Ako si môžete zvýšiť svoje sebavedomie?

  1. K športovej sebadôvere najviac prispievajú výkonnostné úspechy. Keď niečo urobíte úspešne, získate sebadôveru a budete ochotní skúšať niečo zložitejšie. 
  2. Zapojte sa do úspechu druhých. Aj to môže výrazne posilniť vašu sebadôveru. Vyvoláva to reakciu: „keď to dokážu oni, dokážem to aj ja“.
  3. Presviedčajte seba samých. Vyhnite sa negatívnej forme toho, čo chcete dosiahnuť: „Nechcem skončiť ako druhý najlepší,“ skúste radšej: „Naozaj chcem vyhrať“. 
  4. Vizualizujte to, čo sa vám podarí. To, čo vidíte, je to, čo dosiahnete. 
  5. Majte emócie pod kontrolou. Vzrušenie alebo úzkos sú pred dôležitým podujatím hlavným zdrojom sebadôvery. Dôležitosť udalosti vyvoláva pochybnosti, a preto je nevyhnutné ovládať svoje myšlienky a pocity. Koncentrujte sa na veci, ktoré viete ovplyvniť.

 

Posuňte sa s našou mentálnou prípravou k úspechu, ktorý budete na konci sezóny predýchavať s radosťou. Ozvite sa nám a využite bezplatnú úvodnú konzultáciu.

Napíšte nám

a dosiahnime
vaše ciele


    Bližšie informácie nájdete v sekcii Ochrana osobných údajov

    Individuálne programy
    Športovec
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Tréner
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Programy pre tímy
    Operatívna podporaDlhodobý rozvoj
    Programy pre kluby a zväzy
    Čiastkový rozvojKomplexný rozvoj
    Úvodná konzultácia zdarma
    Naplánujte si
    úvodnú konzultáciu
    zdarmaNaplánovať