Projekty

Mentálny rozvoj regionálnych výberov SFZ

23. augusta 2022
Autor článku & Member of Headformers
Headformers - Rozvoj mentálnych zručností so Slovenským futbalovým zväzom
bool(false)

Spolupráca so Slovenským futbalovým zväzom

Prečítajte si o našej dlhodobej spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom. Rozvoj mentálnych schopností na regionálnych výberoch tvorí základ mentálnej prípravy budúcich reprezentantov.

Táto spolupráca je jednou z našich najkomplexnejších. Popri práci s reprezentačnými tímami, považujeme za veľmi podstatnú prácu s najmladšími – od U13 až po U15.

Headformers - Výber BFZ U15
Víťazný výber BFZ U15

Memoriál Gejzu Princa, 4 regióny, 4 tímy

Vytvorené návyky v tomto veku budú tvoriť základ mentálnej odolnosti hráčov v budúcnosti. Preto sa v tejto kategórii sa najviac zameriavame na najdôležitejšie mentálne schopnosti – sebavedomie, radosť z hry a zodpovednosť. So všetkými regionálnymi trénermi na spoločných workshopoch pracujeme na tom, ako tieto schopnosti rozvíjať u hráčov v praxi.

Vrchol tejto kategórie je tradičný Memoriál Gejzu Princa, na ktorom sa stretnú všetky 4 tímy – budúci reprezentanti. Tento turnaj reprezentuje pomyselné dvere do prvého reprezentačného tímu U15. Preto je s ním spojená často nervozita, hráči sa chcú prirodzene ukázať.

Porovnávajú sa s rovesníkmi z celého Slovenska v technických, taktických, kondičných, ale aj mentálnych schopnostiach. Práve preto sme súčasťou turnajov aj my.

Intenzívna práca na základoch mentálnej prípravy

S hráčmi absolvujeme workshopy na tému nervozity či práce s chybou. Pomôžeme im, aby si turnaj užili a ukázali, čo v nich je. Rovnako počas turnaja komunikujeme aj s trénermi. Cieľom je začať budovať základy mentálnej pripravenosti na výkon.

Rozvoj potom plynule pokračuje v U15, v ktorej mladí hráči zažijú prvý kontakt s reprezentáciou a medzinárodnými súpermi. V tejto kategórii s hráčmi pracujeme na zvládnutí tohto rozdielu, zvládaní nervozity z prvých reprezentačných zápasov. Zároveň budujeme identitu reprezentanta – čo robí dobrý reprezentant v klube a na zraze? Rola reprezentanta predsa nekončí len zrazom, ale ďalej pokračuje v klube.

Budovanie hráčskej osobnosti v tíme

Psychika hráča v tomto veku sa stále vyvíja a preto je častokrát nestabilná. Hráč si buduje svoju osobnosť, učí sa byť tímovým hráčom, vytvára si svoje vlastné návyky a reakcie na úspech a neúspech. Ak si ich vybuduje nesprávne, bude vo vyššom veku ťažšie ich meniť. Pre to je zvýšená pozornosť voči správnej psychickej príprave nevyhnutá. Vnímame, že pokiaľ v týchto nižších kategóriách správne nastavíme ich rozvoj, ich pôsobenie vo vyšších kategóriách bude z pohľadu mentálneho nastavenia kvalitnejší.

Naša práca zahŕňa workshopy a konzultácie s trénermi, konzultácie s hráčmi a workshopy s tímom.

Headformers - Rozvoj mentálnych zručností so Slovenským futbalovým zväzom_Lukas_Stecak

Pridajte sa k úspešným športovcom, ktorým v Headformers pomáhame k lepšiemu výkonu

Stačí si vybrať svoj program mentálnej prípravy a prísť na úvodnú konzultáciu, ktorá je u nás zadarmo.

Napíšte nám

a dosiahnime
vaše ciele


    Bližšie informácie nájdete v sekcii Ochrana osobných údajov

    Individuálne programy
    Športovec
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Tréner
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Programy pre tímy
    Operatívna podporaDlhodobý rozvoj
    Programy pre kluby a zväzy
    Čiastkový rozvojKomplexný rozvoj
    Úvodná konzultácia zdarma
    Naplánujte si
    úvodnú konzultáciu
    zdarmaNaplánovať