Blogy

Mentálna príprava ako bežná súčasť života športovca

01. mája 2022
Karin VravkováAutor článku & Member of Headformers
Mentálna príprava ako bežná súčasť života športovca_headformers
NULL

Mentálna príprava ako bežná súčasť života

Čo tým ale myslíme? Každý z nás zvádza rôzne boje, či už v živote alebo v športovom výkone. Veľakrát dosiahneme fyzické maximum a potom zostáva už len otázka: „A čo teraz?“ Naše fyzické limity často už nevieme posunúť vpred a práve tam sa nám otvára možnosť posúvať svoje limity v našom psychickom nastavení.

Mentálna príprava pomáha udržiavať aj celkovú životnú pohodu. Pokiaľ sa budeme cítiť dobre v našich osobných životoch, potom vieme podávať aj kvalitné výkony, ktoré sa od nás očakávajú. Nepracujeme len s nastavením v zápasoch a tréningoch, ale snažíme sa človeku pomôcť s celkovým mindsetom aj v živote. Je to jeden z dôvodov, prečo vnímame mentálnu prípravu ako bežnú súčasť života človeka.

Trénujte aj svoju myseľ

Tak ako trénujeme svoju kondíciu či techniku v danom športe, tak isto by sme mali trénovať aj svoju myseľ. Práca so psychikou a celkovým nastavením je mnohokrát ťažšia ako fyzická príprava na výkon. Pomocou mentálnej prípravy sa viete lepšie zamerať aj v kondičnej či technickej stránke vášho výkonu, rýchlejšie napredovať a dosahovať vytýčené ciele. V osobnom živote vám mentálna príprava pomôže utriediť si hodnoty a priority, na základe ktorých budete investovať energiu tam, kam to bude pre vás najlepšie

Psychické nastavenie vyhráva

Keď sa dostanete na určitú úroveň výkonnosti a zdatnosti, väčšinou vyhráva ten, kto je lepšie psychicky nastavený. Kto vie, kedy čo potrebuje využiť, vie reagovať na chyby, je psychicky odolný počas celého výkonu a sústredí sa na konkrétne veci vo svojom výkone. Začnite pracovať na vašom psychickom nastavení už dnes a v rozhodujúcich chvíľach pocítite rozdiel v tom, ako ich zvládate.

Ste pripravení dohodnúť si vašu úvodnú konzultáciu zadarmo?

Napíšte nám

a dosiahnime
vaše ciele


    Bližšie informácie nájdete v sekcii Ochrana osobných údajov

    Individuálne programy
    Športovec
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Tréner
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Rodič
    ZákladnýPolročnýCeloročný
    Manažér
    Executive
    Programy pre tímy
    Operatívna podporaDlhodobý rozvoj
    Programy pre kluby a zväzy
    Čiastkový rozvojKomplexný rozvoj
    Úvodná konzultácia zdarma
    Naplánujte si
    úvodnú konzultáciu
    zdarmaNaplánovať